Dačić: Ne plašim se izbora u BG

Nisam čuo da naprednjaci, odnosno Aleksandar Vučić, insistiraju na izborima u prestonici, kaže lider SPS i premijer Ivica Dačić i dodaje da se ne plaši izbora.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 26.09.2013.

21:57

Default images

"Za sada smo se samo dogovorili da se razreši Đilas, sve ostalo će tek biti predmet daljih koalicionih razgovora", rekao je Dačić u intervjuu "Novostima".

"Sada su na dnevnom redu razgovori o kadrovskim rešenjima, izbor novog rukovodstva Beograda, koncept politike koju će sprovoditi nova gradska vlast i koliko će ta vlast trajati", dodaje lider socijalista.

Na pitanje zašto to sve nije dogovoreno pre rušenja Đilasa i zašto je grad ostavljen u političkom vakuumu, kaže:

"Ne plašim se izbora. Samo postavljam logično pitanje zašto bi Beograd bio jedini grad u Srbiji gde smo izvršili promene, a u kom bi se išlo na glasanje. Onda treba raspisati lokalne izbore u celoj Srbiji. I druga stvar, Boris Tadić i DS su me 2008. uslovili da Đilas mora da bude gradonačelnik, a ne Vučić, kome sam to obećao, inače neće biti ni republičke vlasti. Tad je Đilas mogao da bude gradonačelnik bez izbora, a sada ih traži. Kako ste sejali, tako ćete i da žanjete".

Šta je premijer rekao o rekonstruisanoj Vladi Srbije, Briselskom sporazumu, evrointegracijama, pročitajte u intervjuu koji prenosimo OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: