Sa Obamom se slikali svi Balkanci

Lideri svih zemalja bivše Jugoslavije, koji učestvuju u radu Generalne skupštine UN, objavili su na zvaničnim sajtovima svoje fotografije sa predsednikom SAD.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.09.2013.

15:08

Default images

Slike sa Barakom Obamom i njegovom suprugom napravljene su prilikom prijema koji je predsednik SAD priredio u Njujorku.

Fotografije su protokolarne, gotovo identične, načinjene prilikom dolaska zvanica na Obamin prijem i na njima gosti poziraju sa američkim predsednikom i njegovom suprugom ispred cvetnog aranžmana i američke zastave.

Milo i Lidija Ðukanoviæ sa Barakom i Mišel Obamom
Pojedini mediji u regionu objavili su na naslovnim stranama fotografije lidera svojih zemalja, pa je tako fotografija predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove supruge Dragice sa bračnim parom Obama objavljena na naslovnoj strani "Politike".

Na naslovnoj internet strani državne podgoričke "Pobjede" objavljena je fotografija na kojoj su premijer Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija u društvu "prvog bračnog para" SAD.
Nikola i Borkica Gruevski sa Barakom i Mišel Obamom (Foto: Kabinet premijera Makedonije)
Skopski list "Večer" objavio je na uvodnoj strani svoje internet-prezentacije fotografiju na kojoj poziraju makedonski premijer Nikola Gruevski i njegova supruga Borkica sa Mišel i Barakom Obamom.

Sudeći po protokolarnim fotografijama, bez supruga, na prijemu u Njujorku pojavili su se predsednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Borut Pahor.
Ivo Josipoviæ sa predsednikom i prvom damom SAD (Foto: Ured predsednika Hrvatske)
Jedini učesnik Generalne skupštine UN iz regiona, čijih fotografija sa bračnim parom Obama nema na zvaničnim prezentacijama je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, mediji u Bosni i Hercegovini objavili su fotografiju Komšićeve supruge Sabine sa Mišel Obamom, na prijemu koji je prva dama SAD priredila za supruge svetskih lidera tokom zasedanja UN u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: