File: Uspešan početak skrininga

Prvi dan dubinske analize usaglašenosti srpskih zakona sa pravom i odredbama Evropske unije "završio se uspešno", naveo Štefan File.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2013.

21:48

Default images

"Prvi dan skrininga prvog poglavlja (tj. poglavlja 23) završeno je uspešno. Srpski tim je dobro pripremljen. Dobar početak", napisao je na Tviteru evropski komesar za proširenje Štefan File.

Evropska komisija danas i sutra upoznaje srpskog ministra pravde Nikolu Selakovića i glavnog pregovarača Tanju Miščević s "pravnom
tekovinom", zakonima i propisima Evropske unije u pravosuđu i temeljnim pravima, što je prvi korak ka očekivanom početku pregovora o članstvu EU - Srbija.

Visoki zvaničnici i stručnjaci u srpskoj delegaciji time, zajedno s Evropskom komisijom, kreću u dubinsku analizu - "skrining" usaglašenosti srpskih zakona sa pravom i odredbama Evropske unije za svakog poglavlje budućih pregovora o ulasku Srbije u redove EU.

Ministar Selaković, glavni pregovarač Tanja Miščević i srpski stručni tim najpre će dobiti temeljit uvid i tumačenja o tome šta srpsku stranu očekuje u Poglavlju 23 pregovora s EU, a to su pravosuđe i temeljna prava građana Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: