Počela gradnja nove Ambasade Japana

Danas je svečano položen kamen temeljac za novu zgradu Ambasade Japana u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.09.2013.

16:11

Default images

Svečanosti su prisustvovali ambasador Japana u Beogradu Masafumi Kuroki, pomoćnik gradonačelnika Beograda Dejan Vasović i pomoćnica ministra građevine i urbanizma Aleksandra Damjanović.

"Iskreno se nadam da će nova zgrada Ambasade biti simbol našeg prijateljstva i okrenuti novu stranicu u odnosima između Japana i Srbije", poručio je ambasador Kuroki na svečanosti.

On je podsetio da je vlada Japana došla u posed zemljišta još pre 22 godina, ali da je izgradnja bila odložena zbog tadašnje situacije u Srbiji.

"S obzirom na značaj Srbije na području Balkana i prijateljske odnose između Japana i Srbije, pričinjava mi veliko zadovoljštvo što je sada doneta odluka o početku izgradnje ambasade", rekao je ambasador.

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Vasović je izrazio zahvalnost japanskoj vladi na brojnim donacijama u Beogradu i Srbiji i dodao da između dva naroda postoji velika bliskost.

On je podsetio da je na nedavnom konkursu za izgradnju Beton hale pobedio japanski arhitekta, kao i da je bivši ambasador Japana Tadaši Nagai pre dve godine postao počasni građanin srpske prestonice.

Planirano je da nova Ambasada Japana u Ulici trešnjin cvet bude završena početkom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: