NVO: Ako nema Prajda - ostavke

Kuća ljudskih prava i demokratije, koja okuplja više nevladinih udruženja, traži od Vlade prestane da krši prava na slobodu okupljanja i dozvoli Prajd.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2013.

08:55

Default images

"Vlada mora da obezbedi pravo na slobodu okupljanja, jer je na to obavezuju Ustav, zakoni i vrednosti na kojima je utemeljena država", navodi se u saopštenju Kuće prava.

Dodaje se da bi, ukoliko bezbednosna procena bude negativna, odgovorni za takvu situaciju morali da snose posledice. "Ako nisu u stanju da obezbede slobodu okupljanja u Beogradu, ministar policije Ivica Dačić i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić treba odmah da podnesu ostavke na svoje funkcije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, organizatori i učesnici Parade ne mogu snositi posledice, niti im mogu biti uskraćena ljudska prava zbog nesposobnosti Vlade Srbije da radi svoj posao. Kuća prava je zatražila od Vlade da prestane sa "sakrivanjem iza bezbednosnih procena" kako bi se onemogućila Parada ponosa.

Ovogodišnja Parada ponosa trebalo bi da se održi u subotu 28. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: