"SNS i DSS uvode vanredno stanje"

Odbornik DS-a u Skupštini grada Beograda Božidar Đelić kaže da SNS i DSS smenjivanjem Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograd uvode u "vanredno stanje".

Izvor: B92, Beta

Utorak, 24.09.2013.

12:52

Default images

Đelić je, tokom rasprave koja se vodi o zahtevu za smenu Đilasa, rekao da opozicija u Beogradu obmanjuje javnost imaginarnim sumama koje iznosi o zaduživanju Beograda i iznosima novca koji su utrošeni za infrastrukturne i ostale projekte u glavnom gradu.

"Ovim činom kojim se spremate da smenite najuspešniju ekipu uvodite Beograd u vanredno stanje", rekao je Đelić i dodao da danas ruše Đilasa kao što su pre 17 godina rušili Zorana Đinđića, ali da će on pobediti vrlo brzo na izborima.

On je rekao i da današnjim činom odbornici koji su za smenu pokazuju da ne shvataju šta je duh Beograda, ali da Beograđani znaju da prepoznaju prevaru. U Skupštini grada Beograda u toku je rasprava o smeni gradonačelnika Dragana Đilasa. Zahtev za smenu su podneli odbornici SNS-a i DSS-a.

Većina za smenu je obezbeđena nakon što je Milan Krkobabić iz PUPS-a rekao da će glasati za Đilasovu smenu, jer mu je Aleksandar Vučić sinoć obećao da socijalni program za Beograd neće biti promenjen.

Šef odobrnika SNS-a Aleksandar Jovičić kaže da su izbori u Zemunu najbolji pokazatelj toga zašto Đilas treba da ode i da on nema više poverenje Beograđana.

Nebojša Bakarec iz DSS, međutim, Đilasu zamera na projektu beogradskog metroa, izgradnji mosta na Adi, rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra....

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da njegova smena nema veze sa rezultatima koje je aktuelna gradska vlast postigla, već da je to politički odgovor koji pokazuje da zemlja "polako klizi u diktaturu i jednopartijski sistem".

"Ovim što danas radite pokazujete da volite sebe i da hoćete vlast, a da najmanje mislite o Beograđanima", rekao je Đelić navodeći da se smenom vlasti grad uvodi u neizvesnost i upitao šta će biti i ko će biti odgovoran ako bude problema sa grejanjem…

"Ali vidimo se za koju nedelju i mesec, od danas počinje borba za Beograd", poručio je Đelić.

Đelić je kazao da će Đilas pobediti na narednim izborima, ukoliko bude smenjen danas, i ocenio da je PUPS ucenjen kako bi podržao smenu
gradonačelnika.

On je podsetio da je tokom mandata Djilasa prvi put asfaltirano 950 ulica, da je izgradjeno devet škola i 26 obdaništa i upitao: "Šta je vaša preporuka ? Novi Sad koji liči na Čikago iz 30. godina prošlog veka?".

Pozvavši se na reči Isusa Hrista "oprosti im gospode, ne znaju šta čine", Đelić je kazao da ovo, nažalost, nije Bibija već politička realnost i još jednom naglasio da je smena Đilasa najgrublje kršenje izborne volje gradjana.
Tanjug, Arhiva
Predsednik beogradskog odbora DS-a Balša Božović ocenio je da su danas u Skupštini Beograda "rušitelji pobedili graditelje" čime je "poništena izborna volja građana", a Beograd "ponižen".

Po njegovim rečima, Đilas, kao jedini gradonačelnik u Srbiji koji iza sebe ostavlja tri mosta, bulevare, škole, vrtiće, veliki socijalni program za najugroženije, danas biva poražen od rušitelja.

"Danas je rušiteljska većina skinula s dnevnog reda odluku da će svako treće dete u porodici imati besplatan vrtić i odluku o produženom boravku i produženoj nastavi za decu prva tri razreda osnovne škole. Jer, nisu im važna deca, važno im je da ruše, smenjuju i poništavaju... Danas Đilas. Sutra bilo ko od nas", ocenio je Božović.

Po njegovim rečima, nova većina još ne zna ko će zameniti Đilasa, šta će se raditi u Beogradu, niti da li će biti lokalnih izbora u gavnom gradu.

"Zato zahtevamo hitne izbore na kojima će građani da odluče ko će da vodi njihov grad. Gradonačelnik treba da se bira neposredno. Ko se i zašto boji neposrednih izbora? Danas su rušitelji pobedili graditelje. Danas je volja Beogradjana pogažena i Beograd ponižen. A Beograd to ne zaboravlja. I ne oprašta nikome", ukazao je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: