Đilas prodao "Dajrekt mediju"

Kompanija "Dajrekt medija", dosadašnja članica "Multikom grupe" lidera DS Dragana Đilasa, postala je deo medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Guergova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2013.

16:36

Default images

Kako je saopštio "Multikom", novi vlasnik je u medijskom poslu od ranih devedesetih godina i na bugarsko medijsko tržište je doveo najveće strane investitore.

Guergov je dugogodišnji bugarski partner kompanija Central juropijan medija enterprajzis (CME) kao i "Njuz korporejšn", uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi

"Kompanijom Dajrekt medija upravljaće jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji partneri naše globalne mreže", rekao je Guergov, navodeći da ova akvizicija omogućava širenje poslovanja i sticanje nove prednosti u regionu i šire. Guergov, koji u svojim kompanijama zapošljava oko 1.000 ljudi, dodao je da je kupovina deo strategije širenja, čiji je cilj da "Dajrekt medija" postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

Guergov je i akcionar BTV Medija grup, vodeće medijske kuće sa 44 odsto udela na bugarskom tržištu, i predsednik oglašivačke agencije Kres.

"Ovakva strana investicija predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija. Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Dajrekt medija sa klijentima i partnerima ostaju nepromenjeni. Takođe, promena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza”, izjavila je Jadranka Drinić, iz CEO Multikom grupe.

Dajrekt medija je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a na svom sajtu navodi da se "2010. pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji" i da je "lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u celom regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: