DSS: Očekujemo smenu Đilasa

Demokratska stranka Srbije očekuje da će gradonačelnik Beograda sutra biti smenjen i ističe da to ne znači automatsku koaliciju sa SNS i SPS.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.09.2013.

12:47

Default images

"Odluka da Đilas bude smenjen proističe iz našeg obećanja datog građanima zbog pomašena politike Đilasa i Demokratske stranke", rekao je na konferencije za novinare portparol DSS Petar Petković.

On je rekao da DSS, čiji odbornici su prethodno danas zajedno sa naprednjacima predali zahtev za razrešenje Đilasa, očekuje i da će gradonačelnik na sutrašnjoj sednici gradske skupštine biti smenjen.

Petković je naveo i da to istovremeno ne znači i da je automatski DSS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Beogradu.

Portparol te stranke je ponovio i da će, posle smene Đilasa, stranački organi DSS odlučiti o sledećim koracima vezanim za gradsku skupštinu.

"O narednom koraku odlučićemo tek kada dođe do prvog koraka - smene Đilasa", rekao je Petković.

Odbornici SNS i DSS predali su prethodno danas u Skupštini Beograda zahtev za smenu Đilasa istakavši da će imati podršku za njegovu smenu, ali i da još nisu razgovarali o budućem kandidatu za gradonačelnika.

U gradskoj skupštini, čija sednica je zakazana za sutra, od 110 odbornika, naprednjaci imaju 37, socijalisti devet, PUPS četiri, a DSS devet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: