Đilas: LDP ponudio konkretan plan

LDP je ponudila konkretan plan saradnje, izjavio je predsednik DS Dragan Đilas posle sastanka sa Čedomirom Jovanovićem.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.09.2013.

00:42

Default images

On je rekao da bi taj plan, uz podršku drugih političkih organizacija i pojedinaca, bio ponuđen kao alternativa aktuelnoj vlasti.

Đilas je, posle sastanka s predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem u sedištu DS, novinarima rekao da će Predsedništvo DS narednih dana razmatrati predlog LDP i da veruje da će stepen saglasnosti s tim predlogom biti veliki jer svi žele da vide Evropu u Srbiji.

Jovanović i Đilas su se saglasili da će se saradnju ići "korak po korak", jer žele da pokažu odgovornost prema zemlji i građanima.

Jovanović poručio je, posle sastanka s Šilasom, da je Beograd poslednja tačka odbrane u kojem je gradska vlast formirana na osnovu podrške na izborima i naveo da LDP ne može da stoji sa strane već će predložiti neki politički odgovor na eventualnu smenu gradonačelnika.

"Ne možemo da stojimo sa strane i nemo posmatramo i sigurno ćemo predložiti neki politički odgovor na smenu gradonačelnika, ne zbog toga što smatramo da Dragan Đilas treba doživotno da vodi Beograd, već zbog toga što je ovo stavljanje tačke na ideju slobodne lokalne samouprave u Srbiji", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da manje od 24 sata od sednice gradskog parlamenta, oni koji govore o promeni vlasti u Beogradu, ne mogu da odgovore na pitanje da li će uspostaviti privremenu upravu li novu lokalnu većinu i ko će biti čovek koji bi vodio Beograd nakon smene vlasti.

On je ocenio da sve ono što se dešavalo poslednjih godinu dana je bio obračun sa idejom drugačije lokalne samouprave i guranje Srbije pod šinjel.

"Beograd ne može biti ni pod čijim šinjelom - ni pod Vučićevim, ni pod Djialsovim, ne treba da bude ni pod mojim i na to ćemo sigurno odgovoriti", rekao je Jovanović.

Na pitanje šta to konkretno znači lider LDP je rekao da "odgovor mora biti u demistifikaciji svega što se u Beogradu dešava - da li je to put do bolje gradske vlasti ili je to finale obračuna sa opozicijom u zemlji".

Jovanović je rekao i da LDP nije dužan da bude advokat ni Djilasa, ni DS i naglasio da oni koji žele promene u Beogradu ne znaju ko bi vodio taj grad, ali znaju ko će biti uhapšen. On je rekao da je za LDP Beograd bio simbol onoga što je najbolje u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i Dragoljub Mićunović i Bojan Pajtić, kao i Nataša Mićić i Nenad Milić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: