LDP: Ne novi DOS, nego novi pristup

Potpredsednik LDP Bojan Đurić rekao je da poziv upućen opozicionim strankama na saradnju, ne znači formiranje novog DOS-a, već novi pristup rešavanju problema.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 21.09.2013.

09:08

Default images

On je potvrdio da će se u ponedeljak održati sastanak sa predstavnicima Demokratske stranke i dodao da bi izlazak na izbore na Voždovcu mogao da bude prvi rezultat saradnje.

"Ne samo izbori na Voždovcu, svi izbori koji su pred nama mogu da budu rezultat saradnje, ako se pre toga usaglasimo oko ključnih stvari", kazao je Đurić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Portparol DS Aleksandra Jerkov potvrdila je da je zakazan sastanak u ponedeljak i da će se razgovarati "o svim temama oko kojih je moguće uspostaviti saradnju".

Prema rečima Bojana Đurića, ključne stvari su rešenja i reforme u oblasti prosvete, zdravstva, ekonomije, organizacije države i institucija.

"Često čujemo da je to novi DOS, mi želimo da izbegnemo tu vrstu zablude, da izbegnemo zablude koalicija koje smo imali u prošlosti i koje nisu imale u prvom planu program, koje su se svodile na podelu procenata ili poslaničkih mesta", kazao je Đurić.

On je naglasio da je poziv upućen svim strankama koje dele iste vrednosti i da LDP nema ograničenja kao što je postavio DS koji je odbacio mogućnost saradnje sa vanparlamentarnim i neregistrovanim stranakam koje su potekle iz DS-a.

"Nismo isključivi u tom pogledu, nadam se da smo svi odrasli i ozbiljni ljudi i ne bi trebalo da nas opterećuju događaji iz prošlosti posebno ako su vezani za lične odnose", kazao je on.

Upitan da li će formiranje Beogradske incijative oslabiti LDP, on je odgovorio da to sve zavisi kako inicijativa bude radila i dodao da je to "nevešt postupak Ujedinjenih regiona Srbije da se pozicionira pred izbore".

Đurić je kazao da očekuje da će sledeće nedelje održati sastanak parlementarnog Odbora za finansije koji je LDP u petak zatražio i kojem bi trebalo da prisustvuje i ministar finansija Lazar Krstić.

Dodao je da ukoliko se odbor ne održi, da će LDP zahtevati posebnu sednicu na kojoj će se raspravljati o ekonomskim problemima u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: