"Izbor Stros-Kana je nemoralan čin"

Nevladina organizacija Žene u crnom najoštrije osudila izbor Dominika Stros-Kana za ekonomskog savetnika Vlade Srbije, jer je to "duboko nemoralan čin".

Izvor: B92

Petak, 20.09.2013.

13:01

Default images

U saopštenju te NVO navodi se da je Stros-Kan u više navrata optuživan za seksualne zločine, zloupotrebljavajući svoje visoke položaje i, očigledno, moć koja javnosti nedvosmisleno poručuje da je nedodirljiva.

"Izbor seksualnog nasilnika za savetnika Vlade Srbije smatramo dokazom nastavka bahatosti vlasti u Srbiji, koja je odgovorna za kreiranje kulture nekažnjivosti ratnih zločina, sveprisutnu korupciju, a sada građankama jasno poručuje da mogu biti legitimna meta svakog muškog nasilnika", ocenile su Žene u crnom.

Kako se navodi, izborom Stros-Kana šalje se poruka svim građankama u Srbiji da je seksualno nasilje, kao i muško nasilje nad ženama dozvoljeno ponašanje i da nije kažnjivo.

"Ovim činom Vlada Srbije je svim ženama poslala poruku da nisu bezbedne, da njihov telesni integritet ne znači ništa, da svi muškarci mogu da čine nasilje nad ženama i da za to neće odgovarati", navele su Žene u crnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: