"Napad na prvaka, šamar svima"

Ministar prosvete izjavio je da je napad na prvaka iz Aranđelovca udarac čitavoj prosveti Srbije, svoj deci, roditeljima i predanim nastavnicima i učiteljima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.09.2013.

21:48

Default images

Prvaka osnovne škole "Svetolik Ranković" u Aranđelovcu su u utorak 17. septembra pretukla u dvorištu te škole dvojica učenika petog razreda i sada je na lečenju na klinici za dečju hirurgiju.

"Ovo što se desilo malom Plamenu predstavlja udarac čitavoj prosveti Srbije, svoj deci koja se oduševljenjem i radošću odlaze u školu i svim roditeljima koji bez zebnje decu ispraćaju u školu, ali i svim predanim nastavnicima i učiteljima", izjavio je novinarima ministar Tomislav Jovanović, koji je povređenog prvaka posetio u pratnji rukovodstva Kliničkog centra.

Ministar prosvete je izjavio da će zajedno za saradnicima učiniti sve da se tako nešto više ne ponovi i da se, kako je kazao, malom Plamenu vrati osmeh na lice, da nastavi da voli svoju učiteljicu i da se što ranije vrati u školu sa što manje posledica.

"Sa zadovoljstvom prenosim poruku malog Plamena, koji je drugarima poručio da sutra, na startu krosa RTS-a, trče za zdravlje", rekao je Jovanović.

Ministar prosvete je, takođe, poručio da svi koji nisu spremni da prihvate nove izazove i da pored znanja deci obezbede toleranciju, počev od uzrasta, ali polnu i toleranciju u svakom drugom pogledu, ne zaslužuju da budu u školi.

"Učiniću sve da to sprečim i da delujemo preventivno da toga više ne bude, jer ovo nije tradicija niti Šumadije, niti Srbije", naglasio je ministar.

Direktor Kliničkog centra Nebojša Arsenijević novinarima je izjavio da je povređeni prvak dobrog zdravstvenog stanja.

"Dete je dobro i mislim da će sutra, najverovatnije, biti kući. Na sreću, nije povreda kako se mislilo i dete će biti dobro", naglasio je Arsenijević.

Majka pretučenog prvaka Tijana Šuković ranije je Tanjugu izjavila da je njen sin dobro, kao i da ne okrivljuje ni školu ni učiteljicu, ali i poručila roditeljima dece koja su napala njenog sina "da ne tuku svoju decu zbog toga što se desilo".

Načelnik Policijske uprave Ivan Đorović je izjavio da će po utvrđivanju svih činjenica događaja biti preduzete zakonom predviđene mere.

On je istakao da je reč o izolovanom slučaju u Šumadiji, jer kako tvrdi, godinama unazad nisu zabeleženi slučajevi tuče među učenicima u dvorištu škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: