Majka prvaka ne okrivljuje nikoga

Majka pretučenog đaka prvaka iz Aranđelovca izjavila je da je njen sin sada dobro i da se uspešno oporavlja od povreda koje su mu naneli stariji učenici.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 19.09.2013.

19:01

Default images

"Deca su ga pretukla u školskom dvorištu ispod koša tako što je jedan prišao s leđa i udario ga, a jedan ga šutnuo u stomak", rekla je Tijana i dodala da joj je sin ispričao da su bila četvorica-petorica, ali da je on samo jednog prepoznao.

Naglašavajući da se njen sin plaši da se vrati u školu, Tijana je istakla da je on sad dobro, ali da su prethodna dva dana za nju i njenog sina bila "paklena".

"Lekar radiolog iz Aranđelovca uputio nas je u Klinički centar u Kragujevcu posle pregleda slezine na ultrazvuku, jer je osećao jak bol", rekla je Tijana i dodala da su lekari dečje hururgije u Kragujevcu na današnjem pregledu na ultrazvuku rekli da je dobro.

Majka povređenog dečaka je rekla da ne okrivljuje ni školu ni učiteljicu koja je, kako je dodala, sve vreme uz njenog sina.

Ona je roditeljima dece koja su napala njenog sina poručila da "ne tuku svoju decu zbog toga što se desilo".

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović rekao je danas Tanjugu da su dvojica učenika petog razređa osnovne škole "Svetolik Ranković" u Aranđelovcu pretukli đaka prvaka te škole i nanela mu teške povrede.

"Sumnja se da su dečaka napala dvojica učenika petog razreda. Reč je o deci koja nisu krivično odgovorna. Mi smo brzo reagovali i u saradnji sa stručnjacima iz Centra za socijalni rad preduzeli sve potrebne mere. Obavljeni su razgovori sa tom decom, a protiv roditelja će biti podnete prekršajna prijave", kaže Ivan Đorović, načelnik Policijske uprave u Kragujevcu.

On napominje da je reč o ozbiljnom, ali, ipak, izolovanom slučaju. Naglašava da će policija u okviru svojih nadležnosti preduzeti sve potrebne mere kako bi se ovakve i slične situacije izbegle i predupredile.

Portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević Tanjugu je izjavila da je dečak smešten na Kliniku za dečju hirurgiju i da nije u životnoj opasnosti.

Direktor u poseti

Direktor škole Goran Mićić u četvrtak je u kragujevačkoj bolnici posetio povređenog dečaka P. Š. On je za "Novosti" rekao da su P. Š. napala dvojica dečaka petog razreda, da su obavljeni razgovori sa njihovim roditeljima, kao i da se sa nadležnima preduzimaju sve mere da se ništa slično više ne ponovi.

"O incidentu smo obavestili Ministarstvo prosvete u Beogradu, Školsku upravu u Kragujevcu, kao i opštinsku prosvetnu inspekciju. Policija i radnici aranđelovačkog Centra za socijalni rad već su uključeni u rešavanje ovog slučaja ", rekao je direktor Mićić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: