47 godina Matematičke gimnazije

Matematička gimnazija obeležava danas 47 godina uspešnog rada.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2013.

00:30

Default images

Ugledu Matematičke gimnazije i njenoj afirmaciji kod nas i u svetu najviše su doprineli uspesi njenih učenika postignuti u školi, na studijama i na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike.

Postignuti rezultati su jedinstveni u svetu, a na međunarodnim takmičenjima učenici Matematičke gimnazije su osvojili preko 350 medalja. Pored izuzetnog uspeha u oblasti matematike, fizike, informatike, astronomije i astrofizike, učenici Matematičke gimnazije su uspešni i u drugim oblastima: osvajaju nagrade iz književnosti, u glumi, sportu, šahu.

Matematička gimnazija je dobitnik više značajnih priznanja, među kojima su i Dositejeva nagrada, kao i republičke nagrade Vuk Karadžić dodeljene za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Za rezultate koje je ostvarila u radu sa talentovanim učenicima, Matematička gimnazija je primljena u Evropski savet visokih sposobnosti.

Vlada Republike 2007. godine je donela Odluku o određivanju Matematičke gimnazije od posebnog interesa za Republiku Srbiju, a učenici i kolektiv Matematičke gimnazije su 2010. proglašeni za NAJ BEOGRAĐANE.

Povodom 47 godina rada biće održana i svečana akademija. Gosti u muzičkom delu biće Gudački kvartet Beogradske filharmonije. Muzičari Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković, posle individualnog obrazovanja i usavršavanja stečenih u Srbiji, Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, odlučili s da kulturu zajedničkog muziciranja neguju u orkestru Beogradske filharmonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: