Reanimacioni sto za Višegradsku

Porodilište klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS u Bici za porodilišta dobilo novi reanimacioni sto. To je donacija Pošta Srbije vredna milion i po dinara.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

16:13

Default images

Tako je jedno od najvećih porodilišta u Srbiji obogaćeno reanimacionim stolom, koji kontroliše vitalne funkcije životno ugroženih beba.

"Naše porodilište je među najvećim u Srbiji i, u skladu s tim, potrebe za opremom su veoma velike. Neonatalni ventilatori, pacijent monitori,
infuzione pumpe, ultrazvučni aparat... Sve zajedno, potrebno nam je blizu 300.000 evra pomoći. To zaista izgleda kao ogromna suma, ali kada se setite da se u ovoj klinici svake godine rodi preko 6.500 beba, shvatite da se prava vrednost ove opreme novcem ne može izraziti", izjavio je prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor KGA, zahvaljujući se na donaciji.

Milan Krkobabić, generalni direktor JP Pošta Srbije, kaže da ovo neće biti jedina humana akcija tog preduzeća.
Foto: B92
"Pošta Srbije je shodno odlukama poslovodstva i ovaj put, kao što će to činiti i u buduće, uzela učešće u akciji koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Afirmišući istinske kulturne, umetničke ali i ljudske vrednosti, Pošta Srbije je uvek spremna da da doprinos svakom poduhvatu koji je na korist građanima Srbije, upravo s toga što Pošta Srbije i postoji zbog građana Srbije i za građane Srbije, a naročito za one pred kojima je budućnost".

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, podsetio je na činjenicu da je JP PTT "Srbija" do sada već učestvovalo u "Bici za bebe", donacijom inkubatora Institutu za neonatologiju Srbije.

"Na pragu treće godine Bitke, Pošta je ono što bismo vojničkim žargonom nazvali starim saborcem. Podržali su nas u većini akcija i nadam se da će ovo partnerstvo inspirisati neka nova, posebno među javnim preduzećima, za koja bi učešće u našoj borbi predstavljalo još jedan način da iskažu koliko su usmereni ka interesu građana koje opslužuju i zbog kojih postoje".

Inače, tokom "Bitke za bebe" Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS je dobila osam inkubatora, a u "Bici za porodilišta" prikupljena su sredstva za nabavku još jednog reanimacionog stola, devet CTG aparata, šest pulsnih oksimetara , dve infuzione pumpe i jedan sterilizator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: