"Stefanovića treba smeniti"

Samostalni poslanik Zaharije Trnavčević traži razrešenje predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, jer je nezadovoljan njegovim radom.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2013.

14:35

Default images

Trnavčević je u pismu predsedniku Skupštine, dostavljenom i agenciji Beta, naveo da ga je Administrativni odbor Skupštine, na osnovu opomene koju mu je izrekao Stefanović, kaznio smanjenjem plate za deset odsto, a da ga nije ni saslušao o tome šta se na sednici dogodilo.

"Administrativni odbor je poklonio potpunu veru predsedniku Narodne skupštine, koji izriče opomene. Ovog puta nije bio u pravu. Naprotiv, vi ste, predsedniče, izazvali mene, u toj meri da sam vam rekao 'Sram vas bilo!'", naveo je Trnavčević.

Trnavčević je ocenio da je Stefanović obmanuo poslanike tvrdnjom da je Trnavčević rekao da "ima važnija posla" iz čega, kako se navodi u pismu, proizlazi zaključak da je Trnavčević omalovažavao svoju ulogu u parlamentu.

"To je svesno izrečena neistina! To me je navelo da vam s mesta dobacim: 'Sram vas bilo!'. Ja sam rekao 'Jer imam i neka druga posla, snimam emisije' ", naveo je Trnavčević.

Stefanoviću je zamerio što tri puta za godinu dana poslanici nisu imali priliku da poslednjeg četvrtka u mesecu postavljaju pitanja članovima Vlade Srbije - što je predviđeno Poslovnikom, i naveo da je na to dva puta upozorio Stefanovića.

"Tri puta ste mi zakinuli pravo i priliku da pitam Vladu i njene ministre. Ne dopuštam takvo ponašanje, i ono mora da bude sankcionisano, uključujući i razrešenje. Za godinu dana pali ste četiri puta iz istog predmeta. Mlad, neuk, neiskusan poslanik, izabran za predsednika Narodne skupštine, bez osećaja i smisla za odgovorno obavljanje visoke dužnosti, treba da bude razrešen i zamenjen boljim", ocenio je Tnavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: