Pakistan: Ubijene zbog "časti"

Rođaci su ubili tri žene na severozapadu Pakistana, nakon što je jedna od njih napustila supruga, objavili su danas zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2013.

10:04

Default images

Ubistva zbog kaljanja časti desila su se, kako je jedan od lokalnih zvaničnika saopštio AFP-u, nakon što je 22-godišnja žena iz Karačija, koja se udala za lokalnog trgovca pre oko dve godine, optužena za bežanje iz kuće i udaju za drugog čoveka uz pomoć tetke i rođake.

Lokalni plemenski savet je intervenisao u tom slučaju i odlučio u nedelju da te žene treba da budu ubijene, preneo je danas AFP.

Rođaci su ubili tri žene u njihovoj kući u nedelju, u kasnim časovima i sahranili ih u ponedeljak ujutru, izjavio je lokalni zvaničnik.

"Prema informaciji iz lokalnih izvora, mlada žena nije bila srećna sa svojim suprugom", rekao je zvaničnik, koji je govorio anonimno.

Lokalni obaveštajni zvaničnici potvrdili su ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: