Bombardovano predgrađe Damaska

Sirijski borbeni avioni napali su predgrađa Damaska koja se nalaze pod kontrolom pobunjenika, dok su se vladine snage sukobile sa pobunjenicima.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.09.2013.

15:56

Default images

"Avioni ovog jutra imaju dosta posla", izjavio je neimenovani novinar koji radi u centru Damaska, javio je Rojters.

Aktvisti tvrde da su napadi usredsređeni na Berze, severoistočni deo centralnog Damaska, odakle pobunjenici nastoje da prošire kontrolu na druge delove grada.

Sukob u Siriji počeo je u martu 2011. godine mirnim protestima protiv režima predsednika Bašara al-Asada, a zatim se pretvorio u građanski rat u kom je ubijeno više od 100.000 ljudi.

SAD i Rusija danas su postigle dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja koji predviđa da ono bude potpuno uništeno do sredine sledeće godine, a taj dogovor ne sadrži nikakvu odredbu o potencijalnoj upotrebi sile, za koju se Vašington prethodno zalagao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: