"Rok za predaju oružja nerealan"

SAD su postavile nerealan vremenski okvir za predaju sirijskog hemijskog oružja, izjavio je ruski poslanik.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.09.2013.

11:49

Default images

"Zahtev SAD da Sirija preda hemijsko oružje medjunarodnoj zajednici u roku od dve ili tri nedelje jednostavno je neprofesionalan", napisao je na Tviteru Aleksej Puškov, šef spoljnjopolitičkog odbora ruskog parlamenta.

"U Siriji postoji najmanje 42 skladišta oružja, od kojih se neka nalaze u zonama borbenih dejstava", dodao je on.

Američki zvaničnici su u petak rekli da Bela kuća očekuje da će biti potrebno dve nedelje da se utvrdi da li je ruski predlog o predaji oružja izvodljiv, podseća AFP.

SAD i Rusija pregovaraju o tome koliko vremena treba dati Siriji da ispuni uslove iz medjunarodne povelje o zabrani hemijskog oružja i stavi na uvid čitav arsenal.

Američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov danas treći dan nastavaljaju razgovore u Ženevi, u pokušaju da postignu dogovor o uništavanju sirijskih zaliha hemijskog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: