Opet o Siriji krajem septembra

Američki državni sekretar Džon Keri razgovaraće s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom o Siriji krajem septembra.

Izvor: Beta

Petak, 13.09.2013.

13:54

Default images

Keri je, nakon današnjeg sastanka sa Lavrovom i s predstavnikom UN za Siriju Lahdarom Brahimijem, najavio da će se sa Lavrovom verovatno ponovo sresti tokom zasedanja Generalne skupštine UN 28. septembra i dodao, ne ulazeći u detalje, da je sa Lavrovom dogovorio da obe strane u međuvremenu urade svoj "domaći zadatak".

Sastanak je održan na marginama glavnih razgovora između Kerija i Lavrova o neutralizaciji sirijskog hemijskog oružja.

Po rečima Kerija, uspeh u određivanju datuma za mirovne pregovore, nazvane Ženeva 2, najviše će zavisiti od "sposobnosti da se postigne uspeh u narednim satima i danima po pitanju hemijskog oružja".

Lavrov je rekao kako su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin od početka promovisali mirno rešenje za konflikt u Siriji.

Keri i Lavrov su od četvrtka uveče razgovarali o stavljanju sirijskog hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu, a nakon što su danas dali kratke izjave obojica su se užurbano vratili pregovorima.

Specijalni predstavnik UN za Siriju Lahdar Brahimi ne učestvuje u razgovorima o hemijskom oružju jer, kako je objasnila njegova portparolka Kavla Matar, to nije u okviru njegovog mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: