Putin pohvalio odluku Sirije

Vladimir Putin pohvalio odluku Sirije da se pridruži zabrani hemijskog oružja i pozvao međunarodnu zajednicu da pozdravi korak kao iskaz "ozbiljnih namera".

Izvor: B92

Petak, 13.09.2013.

09:39

Default images

"Mislim da bi trebalo da pozdravimo takvu odluku sirijskog vođstva. Želim da izrazim nadu da će to biti ozbiljan korak na putu ka rešavanju sirijske krize", rekao je Putin na samitu bezbednosti u Kirgistanu, javila je agencija Frans pres.

Ruski predsednik je naglasio da takav korak režima u Damasku ukazuje na njegove "ozbiljne namere" u cilju postizanja rešenja za konflikt koji traje od sredine marta 2011. godine.

Sirijski režim je ranije ove nedelje saopštio da će obelodaniti podatke o svom arsenalu hemijskog oružja i da će potpisati konvenciju o zabrani hemijskog oružja. To je potvrdio i sirijski predsednik Asad, koji je u intervjuu ruskom TV kanalu "Rusija 24" rekao da će Sirija predati hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu zbog Rusije, a ne zbog pretnje SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: