"Obrazovanje nije potrošnja"

Ministar prosvete Srbije Tomislav Jovanović je izjavio da je obrazovanje investicija, a ne potrošnja i da će se time rukovoditi za vreme svog mandata.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2013.

12:05

Default images

"Obrazovanje je osnov svakog društva. Ono nije potrošnja, već investicija, koja se možda neće brzo isplatiti, ali će imati dugoročne, nadam se pozitivne, posledice", kazao je Jovanović otvarajući međunarodni obrazovni skup na beogradskom univerzitetu Megatrend.

Na Univerzitetu Megatrend danas je počeo skup Globalna univerzitetska mreža, koji će trajati do 14. septembra, uz učešće univerzitetskih predstavnika iz celog sveta - SAD, Kine, Hrvatske, Slovenije, Nemačke i Francuske.

Tokom brojnih sesija razgovaraće se i o mogućnostima univerzitetske saradnje - razmeni kadrova, studenata, kao i o zajedničkim projektima.

Dobrodošlicu gostima poželeo je rektor Megatrenda Mića Jovanović, a jedan od gostiju bio je i bivši ministar prostar i profesor Univerziteta Megatrend Žarko Obradović.

Pozdravljajuću bivšeg ministra, rektor Jovanović zahvalio je Obradoviću i odao mu priznanje na svemu što je u proteklih pet godina učinio za prosvetu i "temelje koje je postavio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: