Pomozimo Lani da ide na operaciju

Lana Nikolić boluje od aplastične anemije i za transplantacije koštane srži potrebno joj je 150.000 evra. SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2013.

12:03

Default images

Aktivan je u svim mrežama, a cena poruke je 100 dinara.

Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može bezbrižno da uživa u detinjstvu kao njeni vršnjaci, već je sve aktivnosti prinuđena da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

Aplastična anemija je bolest izazvana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, nizak nivo trombocita (trombocitopenija), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i nizak nivo leukocita (leukopenija), koji može prouzrokovati infekcije.

Do sada je prikupljeno oko 30.000 evra. Pomozimo Lani da ima normalno detinjstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: