Brisel: Dogovor o energetici i ...

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je u Briselu da je postignut dogovor o telekomunikacijama i energetici. Dačić: Ništa se ne menja za Srbe sa KiM.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 08.09.2013.

22:48

Default images

Premijer Srbije je rekao da će operateri Srbije moći da nastave da rade do 2015. kad ce biti raspisan tender, javlja dopisnik Tanjuga.

Tači je rekao da se danas u Briselu razgovaralo i o pripremi za dobro održavanje novembarskih lokalnih izbora na Kosovu.

U Briselu je danas održana 16 runda pregovora Beograda i Prištine, koja je počela najpre bilateralnim sastancima, kao i obično, a zatim i trojnim, nešto iza 20 sati.

Tači je novinarima, nakon sastanka, još rekao da su se dve strane, kada je reč o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zakazanim za 3. novembar, dogovorile da izbori treba da budu dobro organizovani i da izlaznost treba da bude što veća.

Predstavnici vlada iz Beograda i Prištine večeras su u Briselu postigli sporazum o telekomunikacijama i energetici, izjavila je portparolka visoke predstanice EU, Ketrin Ešton.

"Na sastanku u okviru dijaloga u kojem posreduje EU, postignut je sporazum o telekomukacijama i energetici. O izborima: razmotren je ostvareni napredak", navela je na tviteru portarolka Maja Kocijančić.

Kocijančič je navela da su se premijeri dogovorili o radnoj grupi za izbore kojom će predsedabati OEBS. Ona je takodje navela da su doneli važne odluke da bi obezbdili pravične izbore, sa najširim mogućim učešćem.

Očekuje se da se novinarima uskoro obrati i premijer Srbije Dačić. U delegaciji Beograda je i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: