SRS: Produžavaju suđenje Šešelju

SRS ocenila da Tužilaštvo Haškog tribunala produžava proces protiv Vojislava Šešelja tražeći da se preispita odluka o izuzeću sudije Fredriha Harkofa.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.09.2013.

15:06

Default images

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je na konferenciji za novinare da postoji tendencija da se izuzeti danski sudija Fredrih Harkof vrati na svoju poziciju, ali da je to nezakonito jer protiv odluke o izuzeću ne postoji mogućnost žalbe.

"Izuzeće sudije je neka vrsta sankcije i tužilaštvo ne može da pokrene zahtev za preispitivanje te odluke", rekao je Krasić.

Posebno veće Tribunala usvojilo je 28. avgusta zahtev lidera SRS Vojislava Šešelja za izuzeće sudije Harhofa jer je ostavio utisak pristrasnosti, ali je preispitivanje te odluke zatražilo tužilaštvo i dvoje preostalih sudija.

Krasić je kazao da Šešelj nije ni imao potrebu da dokazuje svoju nevinost, već da je tužilaštvo moralo da dokaže njegovu krivicu. "Očigledno je da to nisu mogli i mi insistiramo da on što pre bude na slobodi", kazao je Krasić i dodao da je Šešelj rekorder po trajanju sudskog procesa.

Krasić je rekao da se presuda Vojislavu Šešelju donosi od 20. marta prošle godine i da se ne pamti da je neka presuda toliko dugo pisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: