Lažni policajac uzeo Britancu 100 €

U Velikoj Plani je uhašen Saša N. koji se sumnjiči da se lažno predstavio kao policajac i tako Britancu, kome je rekao da je vozio prebrzo, uzeo 100 evra.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.09.2013.

12:20

Default images

Osumnjičeni je u utorak, oko 19.30 sati, na auto-putu kod Velike Plane, koristeći plavo rotaciono svetlo, koje je postavio na krov automobila, pretekao i zaustavio putničko vozilo "mercedes" registarskih oznaka Velike Britanije.

Predstavio se kao policajac i od vozača, britanskog državljanina, tražio dokumenta, nakon čega mu je rekao da je prekoračio dozvoljenu brzinu i da mora da plati kaznu u iznosu od 600 evra, navodi se u saopštenju policije.

Iako nije pokazao nikakvu legitimaciju, vozaču nije bio sumnjiv jer je, osim rotacionog svetla na vozilu, na sebi imao tamno plavu jaknu sa belim reflektujućim trakama, koja je oštećenom strancu izgledala kao policijska.

Kada je vozač rekao da nema toliko novca, već samo 100 evra, osumnjičeni je uzeo novac i pasoš oštećenog, vratio se u automobil i odvezao se u pravcu Niša.

Prilikom hapšenja, policijski inspektori su kod osumnjičenog našli britanski pasoš, koji su vratili oštećenom, kako bi mogao da nastavi putovanje, a osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: