Ultrazvučni aparati za KBC Zvezdara

Građani Beograda, Fond B92 i predstavnici JKP"Infostan" su isporučili neophodnu medicinsku opremu za potrebe beba koje svoje prve dane provode u KBC Zvezdara.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2013.

12:08

Default images

Nabavku ultrazvučnog aparata sa tri sonde za odeljenje za visokorizične trudnoće, kao i toplog kreveta (babytherm) za odeljenje neonatologije za Bolnicu za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara omogućilo je skoro 11.000 Beograđana, donirajući novac uz plaćeni račin za "Infostan". Ukupna vrednost donirane opreme iznosi oko 4 miliona dinara.

Direktorka Kliničko-bolničkog centra Zvezdara, prof. dr Aleksandra Aranđelović se ovom prilikom srdačno zahvalila Beograđanima na pokazanoj humanosti i poželela svima mnogo uspeha u nastavku "Bitke za porodilišta".

Milica Paunović, predstavnica za medije JKP "Infostan", podvukla je da oseća veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je "Infostan" kao preduzeće bio idealan parner građanima, koji su svojim donacijama pokazali da izuzetno brinu za naše najmlađe.

Prvog septembra navršeno je tačno dve godine od kada je počela najveća bitka za živote i neometano odrastanje naših najmlađih i najhrabrijih sugrađana.
"Bitka za bebe", prerasla je potom u "Bitku za porodilišta", a prema rečima predstavnika Fonda B92, odstupanja neće biti sve do konačne pobede.

"Pre dve godine nismo imali predstavu kolike ćemo rezutate postići. Ipak, bebe koje se rađaju širom naše zemlje nas obavezuju da nastavimo sa akcijom dok ne prikupimo dovoljno sredstava i obezbedimo adekvatne uslove u svim porodilištima", istakla je direktorka Fonda B92 Marija Čečen i najavila nova uručenja opreme u narednom periodu.

Za nesmetan rad ovog porodilišta, između ostalog, potrebno je nabaviti još tri porođajna stola, 5 pulsnih oksimetara, 4 lampe za fototerapiju, kao i po 2 reflektora na stalku i infuzione pumpe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: