Nađen mrtav "monstrum iz Ohaja"

Arijel Kastro, koji je držao tri žene niz godina zatočene u svojoj kući u Klivlendu u SAD, nađen je obešen u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Izvor: BBC

Sreda, 04.09.2013.

07:26

Default images

Policijski zvaničnici su rekli da je on umro u bolnici u utorak, pošto medicinsko osoblje nije uspelo da ga oživi.

Kastro (53) je držao zatočene tri žene skoro deset godina, do maja ove godine, kada je jedna od zarobljenica uspela da pobegne i obavesti policiju.

Službenici zatvora u američkoj državi Ohajo saopštili su da je izvršio samoubistvo vešanjem u zatvorskoj ćeliji.

"Reč je o očiglednom slučaju samoubistva", rekla je portparol zatvora Džo Elen Smit, koja nije iznela detalje u vezi sa smrću osuđenog, niti je pružila odgovor na postavljeno pitanje o tome kako se Kastro ubio u ćeliji pod strogima nadzorom, prenela je agencija AFP.

Smitova je rekao da je on bio sam u ćeliji, i da su ga obilazili na pola sata.

"Kada je pronađen Kastro, medicinski tim je počeo da ga oživljava. Kratko nakon toga je prebačen u ambulantu u zatvoru, gde je proglašen mrtav u 10:52 PM", rekao je on i dodao da će ovaj slučaj biti ispitan.

CBS i druge američke televizijske stanice, javile su da je 53-godišnji Kastro pronađen u utorak uveče kako visi u svojoj ćeliji i da zatvorski službenici nisu mogli da ga povrate u život.

Prema policijskim dokazima i svedočenju žrtava, on je držao žene u lancima i silovao ih.

1. avgusta je osuđen na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne, dok je kuća u kojoj je držao žene srušena.

On je od 2002. do 2004. najpre oteo Mišel Najt, potom Amandu Beri i onda Đinu de Hesus, tako što im je ponudio prevoz do kuće. Tri žene uspele su da se oslobode u maju, pošto je jedna od njih uspela da dozove komšiju i zatraži pomoć dok Kastro nije bio u kući . Najstarija od otetih žena, Najt, danas ima 32 godine.

U prljavoj, zamračenoj kući, u kojoj su nesrećne žene držane pod ključem, pronadjeni su lanci teški 42 kilograma. Jos su jezivije bile priče maltretiranih žena, koje su divljački tučene i silovane.

Kastro im je hranu davao samo jednom dnevno, a vrlo retko im je bilo dozvoljavano da koriste kupatilo.

Tokom jedanaest godina zatočeništva, Najtova je četiri puta ostajala trudna. Kastro je te trudnoće okončavao tako što ju je danima izgladnjivao, udarao i skakao po njenom stomaku.

S druge strane, Kastro je "dozvolio" Berijevoj da rodi dete krajem 2006. Otkad je zatvoren, on je više puta tražio da vidi Berijevu, ali je sudija odbio te zahteve kao nedolične.

Policiji koja je istraživala ovaj slučaj, nikako nije bilo jasno kako niko ko je posećivao Kastrovu kuću, uključujući članove njegove porodice i njegovu devojku, nije shvatao šta se tamo dešava.

Odlukom gradskih vlasti Klivlenda, početkom avgusta srušena je kuća Arijela Kastra u kojoj je više od 10 godina držao zatočene tri žene.

Amanda Beri je uspela početkom maja, dok je Kastro bio van kuće, da se oslobodi i alarmira policiju, koja je ubrzo pristigla i oslobodila i ostale devojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: