Miščevićeva:Cilj je Evropa u Srbiji

Glavni pregovarač s EU Tanja Miščević kaže da je njen cilj da Srbija spremno dočeka početak pregovora sa Briselom i nastavi reforme koje su u interesu društva.

Izvor: Tanjug, Nedeljnik

Sreda, 04.09.2013.

12:42

Default images

Na pitanje da li bi nastavak evropskog procesa mogao ponovo da bude zakočen, kao što je to bilo u prošlosti zbog problema s Haškim tribunalom ili nerešenog kosovskog pitanja, Miščevićeva je za ''Nedeljnik'' rekla da u procesu evrointegracija sve može da bude crna tačka, ali da moraju da se preduprede "sva ta neprijatna iznenađenja".

"Briselski sporazum jeste preduslov za početak pregovora s EU, ali nema ništa bez reformi", rekla je Miščevićeva, koja je imenovana za glavnog pregovarača s EU.

Prema njenim najavama, Srbiju čeka burna jesen, pošto u oktobru stiže izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, kao i preporuke šta sve naša zemlja mora da uradi u narednoj godini na usklađivanju srpskog i evropskog zakonodavstva.

Miščevićeva nije želela da predviđa da li će Srbija biti 29. zemlja koja će pristupiti EU, i da li će Crna Gora pre nas ući u Uniju.

"Ovo nije takmičenje, već koliko ćete uticati na to da evropski standardi i vrednosti stignu u Srbiji. Naše zadatak je Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi", zaključila je Miščevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: