"Predložio me Mića Jovanović"

Tomislav Jovanović je rekao da je njega za ministra prosvete predložio rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, a to je podržao Žarko Obradović.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.09.2013.

14:15

Default images

Prvi posao koji će preuzeti, kaže, biće organizacija male mature.

Jovanović je rekao za Radio Beograd da je imao kratak sastanak s premijerom Ivicom Dačićem od koga je tražio samo "autonomno pravo da radi i preuzme odgovornost za eventualni neuspeh i greške".

Jovanović, povodom sutrašnjeg početka školske godine, poželeo je uspeh đacima, roditeljima i nastavnicima, i naglasio da će jedan od prvih poslova koje će preuzeti biti organizacija male mature.

Jovanović je, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1, istakao da će se diskutovati o različitim modelima male mature.

"Ono što sigurno mogu da obećam je civilizacijski standard za sve u Srbiji. Elementarne uslove 21. veka moraju da imaju svi, to vam obećavam", rekao je Jovanović.

On je napomenuo da je spreman da podnese svaku odgovornost za sve promašaje, a da će uspeh deliti sa svima - decom, državom i nastavnim kadrom.

"Ja sam vanstranačka ličnost, ali imam svoje političko opredeljenje, nemam šta da krijem ono je blisko SPS-u", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, sa premijerom Srbije i liderom SPS-a Ivicom Dačićem imao je "samo kratak razgovor u kome nije imao posebnih uslova".

Kandidat za ministra prosvete obratio se đacima, roditeljima i nastavnicima pred početak nove školske godine, izražavajući žaljenje što sutra neće moći da bude sa njima.

"Želim vam uspeh svima, da počnete godinu sa radošću i da škola ne izneveri vaša očekivanja", poručio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: