Ko su konkubine Pjongjanga?

“Srećni korpus” je udruženje zabavljačica koje severnokorejskoj eliti služe kao konkubine. Radi se o haremu od 2.000 žena obučenih da zabavljaju.

Izvor: Blic

Nedelja, 01.09.2013.

20:33

Default images

Vest da je Kim Džong Un streljao ljubavnicu bacila je novo svetlo na još jedan aspekat tajanstvene nuklearne sile.

Hjon Song Vol, solistkinja severnokorejske ženske grupe “Moranbong”, poznata po izvođenju hitova kao što su “Volim Pjongjang” i “Mi smo partijski vojnici”, surovo je ubijena, desetak godina nakon što je nakratko bila u ljubavnoj vezi sa Kim Džong Unom.

Kako prenosi “Telegraf”, ona je streljana zajedno sa još 22 izvođačice, dok su preživeli članovi grupe i porodice žrtava bili primorani da posmatraju pogubljenje. “Publika” je nakon toga prevezena u zatvorski kompleks i od tada se o njima ništa nije čulo.

One su deo grupe nazvane “Peta divizija” - harema od 2.000 žena obučenih da zabavljaju visoke zvaničnike na žurkama, a zatim spavaju sa njima.

“Telegraf” piše da su članice “Srećnog korpusa” upozorene da budu diskretne, pod pretnjom smrću, ali intervju sa dvadesetpetogodišnjom igračicom Šu Čung Šin, prebeglom u Južnu Koreju, pruža uvid u taj zastrašujući svet.

U razgovoru sa Bredlijem Martinom, autorom knjige “Pod brižnim okriljem očinskog vođe”, ona je opisala koliko je bila oduševljena kada su se partijski aparatčici pojavili u njenoj gimnaziji da bi izabrali atraktivne devojke krupnih očiju za “Zabavnomuzičku grupu Vangaesan”.

"Htela sam da idem. Imala bih lepu odeću, francusku šminku, uvozni veš, uživala u ukusnoj hrani - voću, puteru, mleku... Sve to nam je bilo nedostupno. Bila sam mlada i nisam shvatala da je i seks deo dogovora ", ispričala je Šu, koja je odbijena pošto su ispostavilo da njena porodica nije čistog severnokorejskog porekla.

Prostitucija pod sponzorstvom države postoji od perioda vladavine Kim Džong Ilovog dede Kim Il Sunga, koji je sebe doslovno shvatao “ocem nacije”, piše Martin u svojoj knjizi. Uveren da će oplođujući devojke sačuvati mladost, začeo je mnoštvo nezakonite dece.

Prema Martinovim rečima, deo “Pete divizije”, tzv. “Korpus zadovoljstva”, posvećen je isključivo prostituciji, mada roditelji devojaka misle da su im deca poslata na tajni zadatak kao špijuni u Južnoj Koreji.

Vest o smrti Hjon Song Vol izazvala je mnoštvo spekulacija među zapadnim diplomatama u regionu. Da li je, kao što tvrdi jedan kineski izvor, razlog pojavljivanje Hjon Song Vol i ostalih članica grupe u pornografskim filmovima izvezenim u Kinu?

Da li je Hjon Song Vol, kao bivša ljubav vrhovnog vođe, postala žrtva zavere njegove ljubomorne sadašnje supruge Ri Sol Đu? Ili je možda reč o široj akciji čišćenja, u kojoj je stradao i viši general Kim Kjok Sik, koji je prošle nedelje navodno misteriozno nestao iz javnog života?

"Čitava stvar deluje prilično bizarno, ali je takođe pošteno reći da severnokorejsko čudno i zastrašujuće ponašanje nema granica", kaže Ajdan Foster-Karter, stručnjak za Severnu Koreju Univerziteta u Lidsu. “Kim Džong Unov svet je nalik na dvor srednjovekovnog kralja, a ako neko iz bilo kog razloga padne u nemilost, jednostavno će biti ukonjen.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: