Švedska: Terali učenike na seks

Veliki skandal potresa Švedsku. Elitni internat Lundsbergs zatvoren je nakon što je otkriveno da su učenici mučeni vrelom peglom i prisiljavani na oralni seks.

Izvor: klix.ba

Subota, 31.08.2013.

13:14

Default images

Devet učenika osumnjičeno je da su dvojicu dečaka, od 14 i 15 godina, mučili vrućim peglama i pritom im naneli teške povrede, odnosno opekotine. Nakon tog događaja, Švedski školski inspektorat zatvorio je elitnu školu i vrši se istraga zbog sumnji da je još mnogo dece mučeno tokom obreda inciijacije prenosi portal Klix.ba

Inače, škola Lundsbergs je jedna od najelitnijih i pohađaju je deca brojnih političara, a u tu školu išao je i švedski princ Karl Filip. Međutim, školu ne prati baš tako dobar glas. Prošle godine u maju švedsku je potresao sličan skandal kada je nekoliko učenika ove škole izašlo u javnost s pričom kako su bili prisiljeni na oralni seks i da jedu gnojivo, a prijavljen je i slučaj da su jednom učeniku spaljene bradavice električnom hvatalicom muha.

Poslednje zatvaranje internata moglo bi zaista da bude pogubno za tu elitnu školu, u koju ide 200 dece, od kojih su 60 posto dečaci.

"Zaista je žalosno što su se desili ovako ozbiljni incidenti, nedugo nakon što su se učenici vratili u školske klupe. Očito da mere koje smo ranije poduzimali nisu imale nikakvog efekta", kazala je En-Marie Begler, direktorka švedskog školskog inspektorata.

Kako je istaknuto, moglo bi da se desi da škola bude zatvorena i do šest meseci. Učenici koji su osumnjičeni za zlostavljanje dečaka izbačeni su iz škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: