Uhapšen ubica Nikole Bojovića

Crnogorska policija danas je uhapsila jednog svog državljanina zbog sumnje da je u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

16:51

Default images

Nikola Bojović ubijen je krajem aprila u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika kada je u njega, prilikom izlaska iz pekare, ispaljen veliki broj metaka. Nikola Bojović bio je brat Luke Bojovića, vođe zemunskog klana koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji.

Direktor policije Milorad Veljović je za B92 potvrdio da je uhapšena osoba za koju se sumnja da je ubio brata Luke Bojovića.

"Kroz saradnju sa policijom Crne Gore intenziviranu u zadnjih mesec dana, mislimo da je danas u mestu Tološi u Podgorici lišeno slobode lice za koje dovodimo u sumnju kao direktnog izvršioca ubistva Nikole Bojovića. Ono što je bitno to je da je ova akciju izvela policija Crne Gore i želim ovom prilikom da pohvalim kolege iz Crne Gore, jer su dali maksimalni doprinos u svemu ovome“, rekao je Veljović za B92.

Identitet osumnjičenog za sada neće biti obelodanjen.

"Mi u cilju dalje istrage i mogućih manipulacija nećemo ovog momenta reći ime lica koje se dovodi u vezu sa ovim ubistvom ali je činjenica da je ova naša saradnja dala jedan adekvatan rezultat, a ja ću sa kolegom, odnosno direktorom policije Crne Gore imati u ponedeljak sastanak u Beogradu, gde ću mu pojasniti sve činjenice u vezi sa rasvetljavanjem ovog ubistva i ubistva vidakovića u Budvi kao i eventualna druga ubistva koja su se dešavala na prostorima Srbije i Crne Gore“, kaže Veljović.

Portal Radiotelevizije Crne Gore javlja da je uhapšen srpski državljanin Saša Cvetanović (33).

Kako saznaje portal RTCG u vrhu policije, Cvetanović, zvani Pit Bul, uhapšen je u naselju Tološi, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, zbog teške krađe.

Bojović je ubijen krajem aprila u centru Beograda. Napadač je ispalio oko dvadeset hitaca ka Bojoviću, koji je izdahnuo dvadesetak minuta kasnije u Urgentnom centru.

Krajem jula u Budvi su uhapšeni Slobodan N. Šaranović (74) iz Danilovgrada i nikšićanin Ratko M. Koljenšić (36) zbog sumnje da su sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Šaranović se sumnjiči da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Šaranovića, koji je likvidiran 8. oktobra 2009. godine na Dedinju. Za naručivanje ubistva Branislava Šaranovića, tereti se Luka Bojović, piše RTCG.

Početkom avgusta u Kragujevcu je uhapšen muškarac za koga je policija sumnjala da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: