Dragin pred sudom 9. septembra

Pripremno ročište u postupku protiv optuženih u aferi "Azotara" zakazano je za 9. septembar pred većem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 26.08.2013.

21:16

Default images

Na ročištu će zamenik tužioca za organizovani kriminal pročitati optužnicu i izneti dokazne predloge, nakon čega će optuženi ukratko izneti svoju odbranu, a njihovi branioci predložiće svoje dokaze.

Optužnica je podignuta protiv Saše Dragina, bivšeg ministra poljoprivrede, i još 20 osoba, a Tužilaštvo tvrdi da su svoje položaje zloupotrebili prilikom prodaje mineralnog regresiranog đubriva od jula 2009. do avgusta 2011. godine, suprotno uredbama koje je donela Vlada Srbije. Tvrdi se da je time pančevačka "Azotara" oštećena za oko 3,5 milijardi dinara. Pored Dragina, optužnica je podignuta i protiv Radosava Vujačića, Milana Veljovića, Arsenija Katanića, Draga Lazarevića, Emine Čobanski, Verice Spasić, Ljubomira Kuljića, Veljka Radojevića, Dragana Tanaskovića, Dragana Mitića, Igora Saba, Vere Isaković, Gordane Marković, Alekse Obradovića, Srboljuba Žujovića, Dragana Petrovića, Dragana Vulina, Zvonimira Nikezića, Mihaila Grujića i Borislava Stojkovića.

Dragin je uhapšen krajem novembra prošle godine, a sredinom ovog meseca Viši sud je doneo peti put, rešenje o produženju pritvora za još 60 dana. Prethodno je Apelacioni sud ukidao ova rešenja i vraćao ih prvostepenom sudu na novo odlučivanje, ali svaki put odluka je bila ista. Na najnovije rešenje o produženju pritvora Draginov branilac, advokat Nikola Nikolić uložio je žalbu Apelacionom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: