"Zabraniti poziv na obnovu SFRJ"

Predsednik zagrebačkog HDZ Andrija Mikulić zapitao je "kada će u Hrvatskoj poziv na obnovu Jugoslavije biti krivično, ili barem protivustavno i nemoralno delo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

15:12

Default images

On je na konferenciji za novinare prozvao gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog neučestvovanja u obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, dok je na obeležavanju Dana balkanske ljubavi nosio bedž Josipa Broza Tita.

"Možda je pravi razlog neobeležavanju što je na Bundeku pre par dana održana manifestacija Dani balkanske ljubavi gde se veličao jedan totalitarni režim i nedvosmisleno pozivalo na obnovu Jugoslavije", konstatovao je.

Mikulić je rekao da su pre tri dana brojne delegacije gradova, opština i županija odale počast žrtvama nacizma, fašizma i komunizma, ali da Bandića nisu videli na tim skupovima.

On je dodao da "ne želi da Zagreb bude crna rupa na karti Evrope jer se u Zagrebu veliča totalitarizam" i upitao Zagrepčane da li su, kad su zaokruživali Bandića za gradonačelnika, znali da je poklonik lika i dela Josipa Broza Tita.

"Pozivamo i sadašnjeg predsednika Republike (Ivu Josipovića), koji je na Bundek poslao svog izaslanika bivšeg predsednika (Stepana Mesića), da napokon odustanu od projekta zvanog Jugoslavija", zaključio je Mikulić, a prenela agencija Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: