Mirović: Nastaviću dobre projekte

Igor Mirović, kandidat za ministra regionalnog razvoija i lokalne samouprave, kaže da mu je taj resor "posebno blizak".

Izvor: Danas

Ponedeljak, 26.08.2013.

22:58

Default images

Potpredsednik SNS Igor Mirović, koga su naprednjaci predložili za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave, kaže da će se na tom mestu truditi da nastavi dobre projekte koje je Ministarstvo započelo, jer nije od onih koji poništavaju dobre rezultate.

"Istovremeno, u dogovoru sa Ministarstvom finansija u narednih nekoliko meseci nastojaćemo da pokrenemo akcije za unapređenje situacije u onim delovima Srbije koji nisu dovoljno razvijeni, uprkos restriktivnom budžžetu", najavio je Mirović za list "Danas".

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Mirović, koji na mestu ministra u rekonstruisanoj vladi treba da zameni Vericu Kalanović iz URS-a, kažže da će veoma važžna biti izgradnja auto-puteva ŠŠabac-Zrenjanin i Pojate-Preljina.

"Nastojaćemo da dođemo do konkretnih ugovora zbog čega posebno ohrabruje poseta naše državne delegacije Kini. Takođe, svestan sam da postoji niz strukturnih problema na lokalnom nivou koje ćemo rešavati i eventualnom izmenom zakona", poručuje Mirović, po profesiji ekonomista, koji je i na mestu predsednika Saveta za Vojvodinu SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: