Dačić:Politička predstava opozicije

Premijer Dačić, reagujući na današnje kritike opozicije, kaže da je reč o "političkoj predstavi" čiji je cilj da se umanji značaj rekonstrukcije vlade.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.08.2013.

18:16

Default images

Opozicione partije kritikovale su danas vladajuću koaliciju zbog toga što još nisu poznata imena ministara buduće vlade i njihovi programi.

Dačić je odbacio primedbe opozicije da poslanici neće imati dovoljno vremena da se upoznaju sa kandidatima za buduće ministre.

"Zar je Đinđić predlagao kandidate deset dana ranije, ili Koštunica, ili Cvetković", upitao je Dačić.

Prema njegovim rečima, takve primebdbe su "politička predstava", koja želi da skrene pažnju sa činjenice da je rekonstrukcija obavljena na temeljan način, kao i da je među kandidatima veliki broj stručnjaka.

Demokratska stranka je ranije u saopštenju upozorila da dan pred početak najavljene sednice Skupštine Srbije, narodni poslanici kao ni javnost, ne znaju ko su kandidati za ministre, kao ni koji su njihovi programi.

Iz te stranke su zapitali kada će i da li će uopšte ministri napraviti plan koji će sprovoditi i kakav je program premijera koji, kako tvrde, pred izbor novog kabineta ne zna koje će ministre predložiti.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je, pak, predložio predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću da zakaže sednicu svih skupštinskih resornih odbora na kojima bi kandidati za ministre u rekonstruisanoj vladi izložili osnove buduće politike, a članovi odbora mogli da postave pitanja, saopšte primedbe i iznesu predloge.

On smatra da je važno da se to učini, jer, kako kaže, sadašnja parlamentarna procedura ne pruža mogućnost kandidatima za ministre da govore i iznesu svoj plan rada na sednici parlamenta na kojoj treba da budu izabrani.

Šef poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić izjavio je da nema ništa protiv predloga liberala da se ministri u rekonstruisanoj vladi pre izbora članovima parlamenta obrate u resornim skupštinskim odborima.

On je, međutim, podsetio da je premijer taj koji predstavlja program vlade.

"To bi za mene bila neka nova praksa, mada protiv nje nemam ništa, kao ni mi iz SNS, ipak premijer je taj koji podnosi program čitave vlade i pojedinih ministarstava", rekao je Arsić Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: