Pomozimo Lani da ode na operaciju

Maloj Lani Nikolić iz Beograda hitno je potrebno između 150.000 i 200.000 evra za operaciju aplastične anemije u Italiji.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2013.

17:21

Default images

Za sada je, zahvaljujući volji dobrih ljudi, sakupljeno tek nešto više od 10.000 evra, međutim, za operaciju aplastične anemije neophodno je najmanje 150.000 evra.

Kako bi šestogodišnja Beograđanka Lana Nikolić pobedila teški oblik aplastične anemije i dobila šansu za srećno detinjstvo, za nastavak lečenja u Italiji hitno joj je neophodno između 150.000 i 200.000 evra.

Za sada je zahvaljujući volji dobrih ljudi sakupljeno tek nešto više od 10.000 evra, međutim, da bi Lanini roditelji uopšte mogli da pokrenu proceduru sa bolnicom u Rimu, neophodno je da se u narednih 45 dana sakupi najmanje 150.000 evra.

Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može kao njeni vršnjaci bezbrižno da uživa u detinjstvu, a sve aktivnosti prinuđena je da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.

Podsetimo, aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije, uključuje i aplaziju. I dok anemija podrazumeva niske vrednosti eritrocita, pacijenti oboleli od aplastične anemije imaju niže vrednosti sva tri tipa krvnih ćelija: eritrocita, leukocita i trombocita.

Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, trombocitopenija (nizak nivo trombocita), koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i leukopenija (nizak nivo leukocita), koji može prouzrokovati infekcije.

Apelujemo na sve one koji mogu i žele da pomognu maloj Lani da iz ove bitke izađe kao pobednik, da se što pre uključe u akciju i uplate neophodna sredstva na sledeće račune: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: