Blokirani put i zgrada u Gračanici

Oko 70 bivših radnika kosovskih preduzeća koji mesecima ne dobijaju minimalnu naknadu od države Srbije, danas su blokirali zgradu Kosovskog okruga u Gračanici.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 21.08.2013.

08:04

Default images

Oni su najavili da će blokada trajati dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, odnosno dok im ne bude isplaćena naknada, a naknade nije dobilo ukupno 3.000 radnika.

Momčilo Nedeljković iz organizacionog odbora protesta rekao je novinarima da su radnici danas počeli blokadu zgrade Kosovskog okruga, jer im, i pored svih obećanja nadležnih, nije uplaćeno sedam zaostalih naknada, koliko je trebalo da im bude isplaćeno u ranijem periodu.

Istovremeno, predstavnici sindikata društvenih preduzeća iz Leposavića i zaposleni u društvenim preduzećima iz Gračanice i dalje drže u blokadi put Kosovska Mitrovica-Raška.

Oni su u utorak ujutro blokirali magistralni put na mestu gde se nekada nalazio stari administrativni prelaz Jarinje, u neposrednoj blizini Kforove vojne baze, a sada dežuraju po smenama. Oni zahtevaju da im se isplate zaostale privremene nadoknade.

Zbog blokade puta Kosovska Mitrovica - Raška saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, a propuštaju se vozila Hitne pomoći, autobusi i vozila u kojima se nalaze deca i bolesni.

Protest će, kako su najavili, nastaviti do ispunjenja svojih zahteva, odnosno do isplate zaostalih novčanih nadoknada.

Član Organizacionog odbora protesta Milomir Perović rekao je jutros Tanjugu da se radnicima u protekla 24 sata nije niko obratio od nadležnih.

Od Vlade Srbije se traži da izvrši isplatu zaostalih privremenih nadoknada, da usklade nadoknade sa minimalcem, vrate raseljene i novozaposlene radnike na spiskove za nadoknadu, odnosno za minimalac.

Više o tome pogledajte u našem prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: