SNS: Netačne informacije o šefu BIA

SNS demantovao navode medija da će direktora BIA Nebojšu Rodića, koji bi trebalo da bude novi ministar odbrane, na vrhu BIA zameniti Aleksandar Nikolić

Izvor: Danas

Sreda, 21.08.2013.

07:54

Default images

Nikolić je državni sekretar u Ministarstvu odbrane i bivši savetnik predsednika države Tomislava Nikolića.

O navodnom imenovanju Nikolića oglasila se SNS, koja je sinoć, reagujući na izdanje lista "Alo", objavila da su informacije o tome ko će biti direktor BIA "potpuno proizvoljne i netačne, i zasnovane na lažnim informacijama iz jedne druge političke partije".

Tu informaciju objavio je i list "Danas".

U okviru teksta koji se bavi time ko će biti članovi buduće rekonstruisane Vlade, list "Danas" dodaje da je najozbiljniji kandidat za ministra privrede Siniša Mali, savetnik Aleksandra Vučića za ekonomiju. Međutim, prvi potpredsednik vlade je ranije i tu informaciju demantovao.

Iako GO SNS nije doneo konačnu odluku, gotovo je izvesno da će na čelu objedinjenih ministarstava energetike i rudarstva biti Zorana Mihajlović, dok će Milan Bačević u rekonstruisanoj vladi preuzeti funkciju ministra prirodnih resursa, prostornog planiranja i životne sredine, saznaje "Danas".

Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete je profesor beogradskog univerziteta Tomislav Jovanović, koji je sam priznao da mu je izuzetna čast da sedne u stolicu Dositeja Obradovića, ali i ogromna odgovornost, kao i da već ima koncept kako treba da funkcioniše Ministarstvo. Jovanović bi na novu funkciju došao kao nestranačka ličnost i to na poziv SPS-a i SNS-a.

U SPS-u za "Danas" nisu želeli da potvrde medijske spekulacije da će Gorana Kneževića u Ministarstvu poljoprivrede zameniti njegov dugogodišnji prijatelj i zemljak Živanko Radovančev (64), predsednik Saveta za poljoprivredu i selo u SPS-u i generalni direktor zrenjaninskog "Mlekoprodukta".

Osim Radovančeva, kao kandidat za ministra poljoprivrede pominje se Dušan Bajatović, visoki funkcioner SPS-a i direktor “Srbijagasa“.

Međutim, kako se navodi, daleko veće šanse ima Radovančev zbog svog iskustva, jer je u prelaznoj vladi posle petooktobarskih promena nekoliko meseci bio ministar poljoprivrede, a pokazao se i kao uspešan direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: