Ispalio ceo šaržer na penzionere

Penzionere Raška (71) i njegovu suprugu Nadu Pantelić (63) u njihovom stanu u kraljevačkom naselju Ribnica ubio je Mile R. (71) iz Kraljeva.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2013.

11:25

Default images

Pripadnici kraljevačke kriminalističke policije lišili su slobode i zadržali do 48 sati M.S. (63) iz Kraljeva, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Kobno prepodne za porodicu Pantelić. Na penzionere Nadeždu i Raška pucao je Milomir S. dok su ispred kuće čuvali petnaestomesečnu unuku.

Iako je Hitna pomoć odmah reagovala, Nadežda je na licu mesta podlegla povredama, a Raško, koga je ubica upucao i ubo u grudi, preminuo je u Zdravstvenom centru Studenica. Pucnje je prvi čuo sin Boris koji se nalazio u kući.

"Kad sam istrčao iz kuće, majka je već ležala mrtva, pored nje je bila bratanica koju je ona čuvala. Bila je priklještena nogom od pokojne majke. Video sam oca kako se rve sa ubicom. Ja sam pritrčao, pomogao sam mu, video sam da ima pištolj. Prvo sam mu istrgao pištolj, bacio pištolj i video sam onda da ima nož i dok sam ja bacio pištolj on je to iskoristio i ubo oca u predelu srca", priča sin Boris.

Prema tvrdnji sinova, motiv ovog ubistva je dug između 10 i 15.000 evra. Njihov otac je jedno vreme uzgajao svinje koje je prodavao Milomiru S, ali za njih nije dobio novac. Nakon 10 godina, dug je stigao na naplatu i to sudskim putem.

"Sudska presuda ima, sud nije reagovao. Prijave su bile, on je pretio, koliko znam iz očeve priče. Pretio je par puta, međutim to je prijavljivano policiji. Zašto nije reagovano, stvarno ne znam. Nemam reči", pita se Boris.

U kraljevačkoj policiji pokušali smo da saznamo da li je ova tragedija mogla da bude sprečena.

U policiji nisu želeli da govore za B92, ali su saopštili da protiv osumnjičenog nije bilo prijava i dodali da on već 20 godina ima dozvolu za oružje, koje bi mu u suprotnom bilo oduzeto.

Viši javni tužilac izjasnio se da je reč o teškom ubistvu. Milomir S. priveden je u prostorije kraljevačke policije gde je saslušan i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda u tom gradu.

Uviđaj vrši istražni sudija Višeg suda u Kraljevu, u prisustvu višeg javnog tužioca i pripadnika kriminalističke policije. Radi se na rasvetljavanju svih okolnosti izvršenja ovog teškog krivičnog dela i utvrđivanju motiva, navedeno je u saopštenju MUP.

Osumnjičenog su pripadnici policije najpre prevezli u Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Viši javni tužilac u Kraljevu se izjasnio da se radi o krivičnom delu teško ubistvo.

Sumnja se da je mogući motiv izvršenja ovog teškog krivičnog dela sukob oko vođenja sudskih sporova pred Osnovnim sudom u Kraljevu po tužbi sada pokojnog R.P. protiv sada osumnjičenog M.S.

Sporovi se vode zbog naknade duga vezanih za poslovne odnose i neisplaćenih obaveza iz radno-pravnih odnosa dok je R.P. bio zaposlen u preduzeću "Lamela ishrana", čiji je zastupnik bio osumnjičeni M.S.

Pripadnici kriminalističke policije u saradnji sa Višim javnim tužiocem preduzimaju mere na rasvetljavanju svih okolnosti izvršenja ovog teškog krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: