Novosti:Guzenbauer Vučićev savetnik

Nekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer blizu je odluke da prihvati ponudu da bude savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, saznaju Novosti

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 20.08.2013.

23:56

Default images

Kako pišu Novosti, pozivajući se na "dobro obaveštene izvore", Vučić je u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.

Kako prenose izvori "Novosti", Guzenbauer bi našeg potpredsednika trebalo da savetuje u oblasti politike, ekonomije i evrointegracija. On ima veliko iskustvo, naročito na ovom poslednjem pomenutom polju, ali i značajne kontakte u svetu diplomatije u vreme dok je kormilario bečkom administracijom.

Vučić je u utorak potvrdio da će u rekonstruisanoj vladi biti mesta i za mnoge značajne ljude iz celog sveta. On je nagovestio da će na savetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija: "Među ekspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili".

Prema rečima prvog potpredsednika, sva personalna rešenja znaće se do petka ili subote, posle čega u nedelju sledi sednica Predsedništva i GO SNS. A, rasprava u parlamentu predviđena je za ponedeljak:

"Radimo svakim danom na programu i sa novim ministrom finansija, u skladu sa visokim ciljevima, da Srbija ekonomski bude mnogo jača nego danas".

Vučić je potvrdio i da je sadašnji šef BIA Nebojša Rodić kandidat sa ministra odbrane i odbacio spekulacije da će njegov savetnik Siniša Mali preuzeti resor privrede:

"Rodić je dobro radio svoj posao, tri puta je smanjen broj mera koji je primenjivan, a pokazana je dvaput veća efikasnost u sprovođenju postupka do kraja i donošenju rezultata. On je čovek koji nijednog trenutka nije ništa zloupotrebio i mislim da cela Srbija može da bude zadovoljna njegovom marljivošću, poštenjem i načinom na koji je obavljao posao".

Istovremeno, premijer Ivica Dačić odbacio je u utorak spekulacije u javnosti da među socijalistima postoje problemi, izazvani rekonstrukcijom Vlade:

"Nema nikakvih problema u unutrašnjem funkcionisanju SPS, niti postoji nejedinstvo, niti ljutnja da li je neko ministar ili nije. Sve je to normalan politički život".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: