Šef BIA novi ministar odbrane?

Nebojša Rodić, direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), trebalo bi da bude ministar odbrane u novoj Vladi, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

00:28

Default images

Kako je ranije objavio Blic, dogovor da Rodić preuzme resor odbrane od prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića definisan je juče u Nemanjinoj 11. List navodi i da je na dobrom putu da se u Vladu vrati Nebojša Ćirić.

Vlada Srbije je imenovala Rodića za direktora BIA prošlog avgusta.

Rodić je na tu funkciju došao s mesta generalnog sekretara predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nikolić je za njega govorio da je "pravnik stare škole koji je posvećen državi".

Podsetimo, Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora. Nakon toga je podneo ostavku.

Nebojša Ćirić je u Vladi Mirka Cvetkovića, kao nestranačka ličnost, bio ministar finansija, a on je jedan od kandidata za ministra privrede, piše "Blic".

Prema saznanjima ovog lista, pre mesec dana započeli su razgovori Vučića sa Ćirićem. Izvor "Blica" kaže da konkretnih dogovora nema, ali da postoji interesovanje sa obe strane i da će sve biti poznato u narednih desetak dana. Izvor "Blica" kaže i da je kandidat za ministra privrede Siniša Mali, Vučićev savetnik za finansije i privredu.

Naprednjaci i socijalisti kreću u konačne dogovore o izgledu rekonstruisane vlade, a do kraja nedelje biće obavljene mnoge konsultacije između lidera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, u strankama, kao i s kandidatima za nove ministre.

"Novosti" pišu da su socijalisti spremni da ustupe mesto ministra prosvete ukoliko na čelo poljoprivrede dođe njihov čovek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: