Abas podržao egipatske vlasti

Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas podržao je egipatsko rukovodstvo u kriznoj situaciji, prenela je agencija RIA Novosti.

Izvor: B92

Nedelja, 18.08.2013.

10:37

Default images

Abas je u subotu primio šefa diplomatske misije Egipta pri PU, Jasira Osmana.

"Predsednik Države Palestina Mahmud Abas potvrdio je podršku palestinskog naroda i njegovog rukovodstva egipatskom narodu i njegovom rukovodstvu za izlazak iz sadašnje krize i obnavljanje uloge Egipta na regionalnoj i međunarodnoj sceni", javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Agencija RIA Novosti podseća da su, pre Abasa, solidarnost sa postupanjem egipatskih vlasti protiv pristalica bivšeg predsednika, svrgnutog islamiste Muhameda Mursija, izrazili saudijski monarh, čelnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, jordanski kralj, kuvajtski emir i lideri Libije.

S druge strane, navodi ruska agencija, zapadne zemlje oštro su kritikovale egipatske vlasti, između ostalog, gušenje demonstracija u Kairu i drugim egipatskim provincijama u kom su poginule, ranjene ili uhapšene na stotine ljudi.

Po podacima AFP-a, broj poginulih u nasilju tokom protekla četiri dana premašio je 750.

U subotu su egipatske snage bezbednosti upale u kairsku džamiju al-Fat, u kojoj su bile zabarikadirane pristalice Muslimanske braće, koje traže Mursijev povratak na funkciju.

Svi demonstranti su izvedeni iz džamije, a mnogi od njih su uhapšeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: