Zeleni: Dečje priče Vučića o hrastu

Izjave prvog podpredsednika Vlade Srbije o hrastu na trasi Koridora 11 su na "nivou malog deteta", rekao je predsednik Stranke zelenih Srbije Ivan Karić.

Izvor: Beta

Nedelja, 18.08.2013.

12:05

Default images

On je u Gornjem Milanovcu, gde je danas osnovan Pokret zelenih, izjavio da većina članova Vlade Srbije nije bila za to da se hrast zaštiti i da je jedino ministar građevinarstva Velimir Ilić imao hrabrosti da to kaže i preduzme mere za njegovo spasavanje.

"Hrast predstavlja ekološki spomenik prirode i simbol imena Šumadije, a sadašnje ponašanje pojedinih srpskih zvaničnika je izraz bahatosti, nepromišljenosti i nedogovornosti prema kulturnim i religijskim vrednostima sopstvenog naroda", istakao je Karić.

On je odbacio navode da je hrast star i da će da se osuši, i naglasio da to ne sme da se dogodi, zbog čega će tražiti poseban tretman za drvo kako bi mu bio produžen vek.

Karić je rekao i da su se "Evropski zeleni zainteresovali" za hrast na Savincu i da su se oni obratili Srbiji da razmisli o njegovoj sudbini.

Za predsednika Pokreta zelenih za opštinu Gornji Milanovac izabran je advokat Dragan Tomašević, koji je najavio da će uskoro biti izrađena ekološka strategija rudničko-takovskog kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: