URS: Povratak mladih je naš izazov

URS pozdravljaju prioritete Lazara Krstića jer se oni nalaze u strategiji reforme javnog sektora, koju je na predlog Mlađana Dinkića usvojila Vlada Srbije.

Izvor: B92

Subota, 17.08.2013.

18:06

Default images

Reč je o dokumentu koji se, kako navodi portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković, već dva meseca nalazi na sajtu Ministarstva finansija i privrede.

"Drago nam je ako Krstić nastavlja prioritete koji su već postavljeni jer ako smo uspeli da smanjimo deficit, sprečimo bankrot i ako smo uspeli da uvedemo nultu toleranciju na finansijsku nedisciplinu onda nema razloga da se to ne nastavi i ne produbi", rekao je Selaković Tanjugu u Trsteniku gde je prisustvovao manifestaciji "Trstenik na Moravi".

Govoreći o povratku mladih koji su se školovali izvan zemlje, Selaković je istakao da bi to pored reforme obrazovnog sistema trebalo da bude jedan od osnovnih izazova, ove, ali i svih budućih Vlada.

"Takve stvari kao što su povratak mladih koji su se školovali u inostranstvu, kao što je reforma obrazovnog sistema, kao što je davanje šanse mladim ljudima da žive, rade i zarade, to su pravi izazovi", ocenio je portparol URS-a.

Selaković je kazao da URS ne može da odgovara na pitanja da li su izbori relani ili ne jer, kako je objasnio, to od njih ne zavisi, kao što nije zavisilo ni funkcionisanje Vlade što se pokazalo u procesu rekonstrukcije.

"Ako neko želi izbore što se nas tiče, oni mogu biti održani i sutra, a sasvim je drugo pitanje hoće li njih biti ili neće", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: