Zbog Klintonove bojkot CNN i NBC

Lideri Republikanske partije SAD bojkotuju Si-En-En (CNN) i En-Bi-Si (NBC), jer su te TV kuće odlučile da ne povuku najavljene serije o životu Hilari Klinton.

Izvor: B92

Petak, 16.08.2013.

23:41

Default images

Naime, lideri te partije su se dogovorili danas da njihovi predsednički kandidati ne učestvuju u predizbornim debatama koje će organizovati te televizije.

Predstavnici Republikanske partije oštro su kritikovali najavu ovih televizija, koje se smatraju bliže demokratama i liberalnim krugovima, da će emitovati dokumentarce o životu nekadašnje prve dame i državne sekretarke, ocenjujući da je to besplatna reklama za Hilari Klinton, koja se pominje kao mogući predsednički kandidat na izborima 2016. godine.

Republikanski nacionalni komitet, koji se sastao u Bostonu, doneo je odluku da Si-En-En i En-Bi-Si ne mogu da izveštavaju sa budućih debata.

Klintonova se još nije izjasnila da li će se kandidovati na sledećim izborima, ali istraživanja govore da bi ona bila favorit među demokratama ako odluči da se kandiduje.

Doskorašnja državna sekretarka je učestvovala i u kampanji 2008. godine, kada je poražena u borbi za demokratsku nominaciju od tada malo poznatog senatora iz Ilinoja Baraka Obame, i pored mnogo više uloženih finansijskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: