Priveden zbog pretnji Vučiću

Policija privela Pavla Ćosića koji je na Fejsbuku ostavio poruku u kojoj poziva na ubistvo vicepremijera Aleksandra Vučića i nudi novac onome ko to učini.

Izvor: Blic

Petak, 16.08.2013.

19:26

Default images

Direktor policije Milorad Veljović je izjavio za RTS da je ta osoba privedena i da će dalji potezi zavisiti od Tužilaštva.

"S obzirom na to da se na Fejsbuku pojavila ozbiljna pretnja upućena štićenoj ličnosti, ne samo u smislu pretnje nego i nuđenja novca da se likvidira određena štićena ličnost, policija je pronašla to lice, privela ga i mi ćemo dalje preduzimati mere u skladu sa zakonom, odnosno u dogovoru sa Tužilaštvom", kaže Veljović.

Prema njegovim rečima, Vučić je tražio od policije da ne preduzima nikakve mere prema navedenoj osobi.

"Međutim, mi ćemo poštovati zakon i u skladu sa tim preduzimati određene mere", rekao je Veljović.

Kako prenose mediji, priveden je Pavle Ćosić, novinar "Pečata", koji je kasnije na Fejsbuku i potvrdio da je bio na informativnom razgovoru.

"Samo da vam javim da nisam uhapšen, kao što javljaju mediji. Problematičan status je napisan u poremećenom stanju svesti, to je istina, ali sam ga izbrisao vrlo brzo", objavio je na svom Fejsbuk nalogu večeras, prenosi Mondo.

"Nije mi bilo ni na kraj pameti ni da naručim ubistvo ni da ubijem Vučića i nisam nikakav terorista i opasan ludak kao što prenose mediji”, napisao je Ćosić.

On je dodao i da je ostavio svoj računar na veštačenju.

Da napomenemo, on je u četvrtak napisao da će platiti 10.000 evra onome ko ubije Vučića i još toliko nakon ubistva.

Prošlog meseca, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudili su pretnje i pozive na linč upućene Nataši Kandić, a povod za ovaj napad bila je izmišljena vest u "Pečatu" po Ćosićevom izboru, podseća Blic.

"Podsećamo da je povod za ovaj nasrtaj na Natašu Kandić bio izmišljena vest objavljena u magazinu Pečat u rubrici Agencijske vesti po izboru Pavla Ćosića, pod naslovom "Fond za humanitarno pravo osudio humanitarnu akciju Novaka Đokovića". Ni na koji način uredništvo Pečata nije ukazalo da je u pitanju 'satira'", navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: