Digitalizacija gotova do leta 2014.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će digitalizacija biti završena do sledećeg leta i da taj proces donosi "neslućene prednosti".

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

19:22

Default images

"Praktične koristi za građane su bolji kvalitet slike i zvuka na televiziji, više programa i kanala, novi servisi i usluge. Trenutno 53 odsto domaćinstava Srbije gleda svega dva ili tri kanala, a mi sve posmatramo kroz prizmu Beograda, gde postoji kablovska televizija, pa građani mogu da gledaju 30, 40 programa", rekao je Ljajić televiziji Pink.

Dodao je da će digitalizacijom biti oslobođen i spektar koji će kroz digitalnu dividendu biti prodat operaterima.

"To će se koristiti za nove tehnologije, brži pristup internetu i cela Srbija će biti pokrivena signalom, bez rupa koje sada postoje, a internet će biti dostupan i u ruralnim delovima Srbije", rekao je Ljajić.

Ljajić je naveo da bi do 1. oktobra 60 odsto Srbije trebalo da bude pokriveno digitalnim signalom, a još 20 odsto do kraja godine, dok će tokom zime biti rađena dokumentacija za tendere, javne nabavke i nove lokacije.

"Digitalizacija bi trebalo da bude završena sredinom sledeće godine, godinu dana pre 17. juna 2015. godine, roka do kojeg se Srbija obavezala da završi taj proces", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: