Miškovići u sudu, ročište odloženo

Pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Miškovića i još 11 optuženih za zloupotrebe u prodaji putarskih preduzeća odloženo za 14. i 15. oktobar.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 14.08.2013.

00:17

Default images

Razlog odlaganja je, kako je saopšteno u Specijalnom sudu, to što nisu svi advokati na vreme dobili pozive za ročište.

Takođe, danas je objavljeno da je produžen pritvor Milu Đuraškoviću, što je njegov branilac Zoran Ateljević nazvao nečuvenim i najavio novu žalbu Apelacionom sudu.

Miroslav Mišković je tačno u deset stigao u zgradu suda, dok je njegov sin Marko došao nekoliko minuta ranije.

Vlasnik Delta holdinga nije odgovorio na pitanja B92 da li je spreman za suđenje i da li očekuje fer proces i brzo je, bez reči, ušao u zgradu, dok je Marko Mišković samo poručio da "nema odobrenje advokata da daje bilo kakve izjave".
Marko Miškoviæ dolazi u sud (Tanjug)
Ipak, Miškovići su ubrzo mogli iz Suda, jer nisu svi advokati bili prisutni, a jedan od njih Jugoslav Tintor je rekao da ih je nedostajalo bar pet-šest.

"I ja sam se praktično slučajno ovde zatekao, jer sam igrom slučaja u Beogradu tokom odmora. Nikada se nije sudilo u avgustu i ovo je neuobičajeno ponašanje u tom smislu", rekao je Tintor.

Pripremno ročište trebalo bi da traje dva dana, biće zatvoreno za javnost, a na njemu sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka. Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine, a pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, koje je uplatila njegova kompanija, pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.
Tanjug
Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Milo Đurašković, vlasnik Nibens, je jedini od 11 optuženih za malverzacije sa privatizacijom putarskih preduzeća koji nije došao u sud, već su ga doveli, pošto se jedino on nalazi u pritvoru. Iako je juče apelacioni sud ukinuo odluku o pritvoru, Specijalni sud je odluku o pritvoru danas ponovio

„Moram da vas obavestim da je prvostepeni sud ponovno produžio pritvor Milu Đuraskoviću, po mojoj oceni ignorišući naloge apelacionog suda, zbog čega ću blagovremeno već sutra predati žalbu i tražiti da o pritvoru odluči apelacioni sud i to meritorno“, kaže Zoran Ateljević, branilac Mila Đuraškovića.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: